Ga naar hoofdinhoud

Verschillende soorten beglazing: een overzicht

Verschillende soorten beglazing: een overzicht

De ramen van een gemiddelde woning beslaan ongeveer 8% van de totale oppervlakte. Het type beglazing dat u kiest voor uw ramen speelt een cruciale rol bij de isolatie van uw woning.

Alu PVC Antoine biedt een breed assortiment aan glasopties aan om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar manieren om uw energiefactuur te verlagen, dan raden we u aan om ons aanbod van hoogrendementsglas te bekijken. Als u zich zorgen maakt over de veiligheid van uw gezin en liever een betere bescherming tegen verwondingen bij glasbreuk wilt, dan is veiligheidsglas waarschijnlijk de juiste keuze voor u. En als u een meer artistieke uitstraling wilt, dan kunt u overwegen om decoratieglas, gezandstraald glas of glas-in-loodramen te gebruiken. Andere opties zijn onder meer dubbel glas, zonwerend glas, geluidswerend glas en inbraakwerend glas.
Van hoog isolerend glas tot inbraakbestendig glas, van verfijnd decoratieglas tot geluidswerend glas: bij Alu PVC Antoine is er voor ieder wat wils.
In dit blogartikel bespreken we de verschillende soorten beglazing, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw bouw- of renovatieproject.

Dubbel glas

Dubbele beglazing bestaat uit twee glasplaten die met elkaar zijn verbonden door middel van een isolerende laag, de zogenaamde spouw.
Hoewel het duurder is in aanschaf dan enkel glas, biedt dubbel glas betere isolatie en kan het op lange termijn helpen om te besparen op de energierekening. Dit komt doordat er minder warmte verloren gaat via de ramen, wat resulteert in lagere stookkosten.

Driedubbel glas

Driedubbel glas is een ander type beglazing waarbij een extra glaslaag is toegevoegd. De drie glaslagen worden gescheiden door spouwen die zijn gevuld met stilstaande lucht of edelgas.
Driedubbel glas biedt uitstekende isolatiewaarden en is bovendien zeer efficiƫnt in het dempen van geluid. Het is weliswaar duurder dan dubbele beglazing, maar het is de investering zeker waard als u op zoek bent naar de hoogste mate van isolatie en geluidswering.
Het is ook de moeite waard om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor een premie, aangezien sommige overheden financiƫle ondersteuning bieden voor energiebesparende maatregelen zoals driedubbel glas.

Hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas wordt afgekort met HR. Er bestaan 3 types: HR+, HR++ en HR+++. Hoogrendementsglas isoleert heel goed en hoe meer plussen, hoe beter de isolatie is. De twee glasplaten van het hoogrendementsglas worden gescheiden door een afstandhouder. De ruimte tussen de dubbele platen wordt gevuld met edelgas.
Het is belangrijk op te merken dat hoogrendementsglas nog betere isolatie biedt dan dubbel glas en driedubbel glas en daarom de voorkeur geniet bij veel huiseigenaren. Hoogrendementsglas kan tot twee tot drie keer beter isoleren dan dubbel glas en biedt dus nog meer besparingsmogelijkheden op de lange termijn.

Geluidswerend glas

Geluidswerend glas is een uitstekende keuze voor huizen die zich bevinden langs drukke wegen of luidruchtige omgevingen. Dit type glas is speciaal ontworpen om geluiden van buitenaf te blokkeren en omgevingsgeluiden binnen te houden.
De spouw tussen de glasplaten is gevuld met een geluidsdempende folie die een hoge weerstand biedt tegen geluidstransmissie. Op deze manier kan geluidshinder in huis aanzienlijk worden verminderd, waardoor u kunt genieten van een rustige en comfortabele omgeving.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is samengesteld uit twee of meer glasplaten die aan elkaar worden verbonden door middel van een onzichtbare folielaag. Deze lagen worden verzegeld om de integriteit van het glas te behouden. In het geval dat het gelaagde veiligheidsglas breekt, blijven de glasscherven aan de folie hechten en zullen ze niet wegspatten. Dit vermindert het risico op verwondingen door glasscherven aanzienlijk en biedt extra veiligheid in situaties waarin het glas kan breken, zoals bijvoorbeeld bij een inbraakpoging.

Zonwerend glas

Zonwerend glas is een speciaal type beglazing dat is ontworpen om de hoeveelheid zonnewarmte die een ruimte binnendringt te verminderen. Het is samengesteld uit gelaagde glasplaten met een coating of laag die de hoeveelheid zonlicht en warmte die naar binnen komt beperkt. Het is met name geschikt voor gebruik in hoogbouw, waar de zonnestralen de neiging hebben om de ruimte snel op te warmen. Door het gebruik van zonwerend glas kan de opwarming van de ruimte worden verminderd, waardoor het binnenklimaat aangenamer wordt en de energierekening kan worden verlaagd.

U merkt het, de mogelijkheden zijn eindeloos. Alu PVC Antoine komt graag bij u thuis om een persoonlijke vrijblijvende offerte op te maken. Contacteer ons voor meer informatie.
Wij helpen u graag verder!

Back To Top
053 66 71 94